Ha en trevlig valborg!

Jag drar ner till Lund och hoppas på en favorit i repris från förra året.

Ha det fint!


Barcelona I

Första omgången Barca-bilder. Mer kommer!












Springtime!







Glad amatör

oplanerat

Detta är första gången på väldigt, väldigt länge som ingen resa är inplanerad eller bokad. Undrar hur länge det kommer  förbli så? Vart bär det nästa gång? Fortsättning följer, jag lovar.




Freiburg erleben!

Bjuder på ett bildregn från hemstaden nummer 2 - Freiburg.


Schwabentor


Många freiburgare är mot kärnkraftverk


Min (eller tants) lägenhet skymtar i bakgrunden


En massa korv hittar du givetvis i Tyskland. Föga förvånande.


Freiburg från Münster (domkyrkan).


Das Schwedenhaus. Jag ska flytta hit!


Glassen i Freiburg är fantastisk.


Årets första jordgubbar!


Ingen vistelse i Freiburg är komplett utan en runda lappleken


Oberlinden


Sei froh wie ein König


Fint


Traditionen säger att man ska gifta sig med en freiburgare om man trampar i en Bächele. Jag och Maria tar oss hur som helst ett svalkande bad och om vi kommer gifta oss här återstår väl att se...

Palolem beach

Palolem beach ligger i Goa i Indien och här hängde vi nog längst. När jag tittade igenom mina bilder därifrån, såg jag att det mesta var sådana här, och inte särskilt mycket på oss och folket vi umgicks med. Nåja, jag gillar bilderna jag har iallafall, och hoppas på att Johanna och Lisa har fler roliga.
















On fire

Ojoj, tur att vi inte besökte Sagrada Familia när vi befann oss i Barcelona. Hittade nämligen den här artikeln...

Nu: Grillmys at my place med fina vänner.


Glad påsk!

Solen skiner hemma i lilla Tyringe. Det är faktiskt varmare här än i både Barca och Freiburg. Har haft en UNDERBAR resa. Saknar både Freiburg och Barcelona, men mest saknar jag en liten underbar tjej som heter Johanna och som är min syster. Ska ladda in alla bilder från min resa och visa er senare! Glad påsk på er.


Galet kul!

Shoko

Idag är vår sista dag i Barcelona. Imorgon bitti bär det av mot flygplatsen och lilla Tyringe igen. Idag har vi bara tagit det lugnt, vi sov i parken och åt wok på stranden. Vi var nämligen rätt trötta efter gårdagen. Vi dansade loss på Shoko och hade jättekul! Nu ska vi fira påsk i lägenheten med en tjejernas vänner. Tur att mamma skickade med mig påskfjädrar...
Vi fastnade på en mingelbild igår och detta är resultatet. Killen till höger dök upp som ett spöke när kameran kom fram och försvann lika snabbt när fotot var taget.

Bring the noise

Just nu: laddar med Barca-chips och öl. Nu kör vi!

El Classico

Hej på er!
Sitter i systers lägenhet. Jag är nog den enda som är vaken i skrivandets stund, men för några minuter sedan tog jag också en välbehövlig tupplur. Igår drog vi till en restaurang där vi åt mexikanskt och drack mojitos. Sedan drog vi vidare på förfest och efter det hamnade vi på Opium där vi dansade till grym musik! Ikväll är det dags igen. Först ska vi se El Classico på storbildsskärm nere på plaza catalunya (laddar upp med Barca-chips här hemma först) sedan blir det dans igen. Kan ju inte få nog!
Ha det fint!
Blir ännu en bild från gårdagen, mer kommer snart!

Partaj

Hej hopp! Nu ska vi ut och göra Barcelona osäkert.

En Barcelona!

Holá Amigos! Que tal?
Igårkväll kom jag fram till Barcelona. Fick vänta en timme på Louise och Ebba, och välkomnade dem sedan längst fram i ankomsthallen med en lapp där det stod "Ms. Berg and Ms. Rosell". Efter en bussresa kom vi fram till Johanna och Elin, och äntligen fick jag ge min syster en kram! Sedan drog vi ut och dansade hela natten.


Idag är det tyvärr lite mulet, så det blir en lång frukost någonstans, sedan lite rundvandring i stan. Här kan jag ladda in lite bilder, vilket jag nog kommer göra om det finns någon minut över. Ha det bra idag!


Hejda Freiburg, hej Barcelona!

Morgen!

Sista dagen i Freiburg idag, och jag maste erkänna att der är väldigt vemodigt. Nu ska vi ut pa stan och käka frukost och sedan ta en fika med en gammal lärare fran tiden da det begav sig. Efter det drar jag till flygplatsen och Barcelona. Vi far höras där, nu maste jag ha lite kvalitetstid med min favoritstad. Bis später!

Wunderbar!

Hej hopp!

Vädret i Freiburg är underbart. Mina vänner är komna, det var kärt aterseende. Nu ska vi ut pa picknick i en park, sedan far vi se vad som händer. I Freiburg är allt möjligt. Igar var jag förresten pa rundtur med min nyfunne vän Christian. Vi gick upp i tornet i Münster.

Här är underbart. Jag far massa härliga minnen tillbaka sen det magiska aret 08/09. Lyckligt!

Salsa tanzen?

Är dödstrött! Har gatt och gatt och gatt hela dagen. Har varit hos tant (men inte inne i lägenheten), varit pa stan, varit nästan överallt. Nu senast at jag kvällsmat pa en uteservering, det var mysigt. Därefter blev jag förföljd av en snubbe (inte pa ett läskigt vis) och var tvungen att sta och kallprata med honom lite;

Han: "Ja här var det nymalat, det syns"

Jag: "Jo... Ja... Vad fint"

När han föreslog att vi skulle dansa salsa ikväll fick jag helt plötsligt jättebrattom tillbaka hit, till hostelet. Det gör dock ingenting, för just nu är jag megatrött och imorgon maste jag vara pigg och glad. Da kommer ju Eric, Maria och Sebastian!

Framme i Freiburg

Nu sitter jag pa mitt hostel i Freiburg. Det är varmare än i Sverige, men enligt tjejen i receptionen hade det varit värmebölja för tva dagar sedan. Resan ner gick bra. Hade trevliga människor i samma kupe, och jag fick värma upp min tyska en del. Sen sov jag som en stock... Nu har jag fatt världens blodsockerfall sa jag är inte riktigt klar i huvudet när jag skriver detta. Hur som helst, ville bara skriva att jag är framme och att det känns jättebra att vara tillbaka, lite konstigt ibland... Har totalglömt den goda doften av nybakat bröd som man känner i vart och vartannat hörn.

Nu ska jag ut och se mig omkring. Bis später!

Nostalgitrip till Freiburg

Som jag har längtat! Nu äntligen är det dags att återförenas med underbara Freiburg (som ligger längst ner i södra Tyskland, vid schweiziska och franska gränsen). Inatt är det nattåg som gäller och sedan hörs vi när jag är framme i Tyskland.

Bjuder på lite bilder från stunder i Freiburg som etsat sig fast i minnet:


Kockduell. Sverige mötte Iran men förlorade


En modevisning på utestället Kagan. (Hur var det? Bär inte alla vägar dit?)


Oktoberfest på Tysklands nationaldag, utklädda till tyskar.


En av alla gånger Johanna var på besök. Arabfest!


I slutet på januari såg alla tyskar ut som varelsen i mitten


Under vårterminen var jag inneboende hos "Tant". Hon skaffade katt som alltid skulle ligga på mina grammatikpapper.


På modellturné genom Tyskland. Den här frisyren ligger jag inne med allt med sällan.


På sektprovning där alla blev väldigt fnissiga efter att ha provsmakat några glas.




"Do you have that size?"

Den som har varit i Paris har med all säkerhet också beskådat det vackra Eiffeltornet. Där har man förmodligen, efter ett tag, börjat störa sig lite på alla försäljare som försöker få oss att köpa miniatyrer av det gigantiska bygge du har framför dig. "Det finns i alla storlekar" säger de glatt och håller upp ett decimeter högt Eiffeltorn och ler ett bländande vitt leende. Jag och Johanna var i Paris för två år sedan, och kom efter ett tag på en utmärkt idé för att få försäljarna att förstå att vi inte är ett dugg intresserade av deras miniatyrtorn. "If you have all sizes" började vi och fortsatte med spelad överlägsenhet "we want one in that size". Vi sträckte ut våra armar och pekade rakt fram - på originalet, ett 300 meter högt Eiffeltorn.

Det blev ingen affär och säljarna slutade att komma fram till oss med diverse försäljningstaktiker. Nu kunde vi på riktigt och ostört spana in tornet som man förknippar med Frankrikes underbara huvudstad. Merci!

Syster och jag på tågluff 2009


Tre saker...

...du INTE ska göra i Indien:

  1. Dricka kranvatten
  2. Äta grönsaker som kan ha skölts i kranvatten
  3. Äta kyckling
Tro mig, jag talar av erfarenhet. Vill du tvunget ha en chicken tikka masala i Indien (jag förstår dig verkligen om du vill ha det), säg inte att jag inte varnade dig!

bild


Färdigpackad

Japp, det är vad jag är. Imorgon förmiddag åker jag till Lund för att umgås med Jakob innan jag säger hejdå Sverige, och hej Freiburg och Barcelona. Det har blivit dags för min lilla Eurotrip!

bild

sjuk

Nej, nej och åter nej. Vill inte vara sjuk nu. Igen.

Imorgon väntar nattåg och på torsdag vaknar jag upp i underbara Freiburg. Men snälla låt mig bli frisk först!

Ps. Johanna påstår att väderleksrapporten i ett tidigare inlägg är helt fel gällade Barcelona. Där är nämligen över 30 grader. På måndag är jag där!


Phu Qouc 2010

Högskola

Snart dags att välja till högskolan. Jakob påstår att jag är värre än en flagga i vind, jag kan nämligen aldrig bestämma mig. Jag kommer nog aldrig att bestämma mig. Eller jo, jag bestämde mig precis. För att chansa. Vad gör det om hundra år?

Någon som har valt något spännande till hösten? (Allt är i och för sig spännande, på ett eller annat sätt).


Måndag

Goder morgon!

Idag får jag kommunicera med skrift eller kroppsspråk. Min röst är nämligen totalt borta. Hur gör man när man ska säga till barn på skarpen, när man inte kan få till den där nu-är-det-sista-gången-jag-säger-till-dig-annars-blir-jag-arg-på-riktigt-rösten?



Som ni ser börjar jag veckan med en väderleksrapport. Inte mycket, men lite varmare i allafall. Fint!

Hattparad

















Med dessa festliga bilder säger jag godnatt. Har haft en superhelg och nu väntar en supervecka. Sov gott!

25-årsfest!

Ååh, hade ju så himla roligt igår. Trevligt folk, god mat, bra ös, fina hattar. Hattar, tänker ni och höjer ett ögonbryn. Hattar, svarar jag, och kan berätta att det efter ett tag blev disco i källaren, där en hatt på huvudet var det enda kravet på att få vara med. Alla lät sig kläs i olika huvudbonader, den ena större och fulare än den andra. Synd att Peter bara fyller 25 en gång! Har roliga bilder som ska ut på bloggen och in i Åströmsbladet.

Åströmsbladet, ja. Jag har ju glömt berätta om mitt senaste projekt. Jag har startat en tidning som går under det passande namnet Åströmsbladet. I detta mästerverk tas de senaste händelserna i familjen upp. Igår raggade jag upp två frilansare, vid namn Ebba och Louise, som tillsammans med mig ska göra ett street style reportage i Barcelona. Har en känsla av att vi kommer ha galet kul.


Bjuder mina kära bloggläsare på en sneak peak på det första numret av Åströmsbladet - tidningen för dig som heter Åström.


Cherai beach

Från Delhi flög vi ner till Cochin, i Kerala. Där hörde vi oss runt efter första bästa strand och åkte dit på direkten. I början var vi glada eftersom det var varmt och eftersom vi äntligen kunde bada. Senare tog emellertid en skarp längtan att få komma iväg över, det hände ju ingenting här. Vi kunde inte ens vara på stranden i bikini utan att, i värsta fall, bli blottade inför av indiska män. Motvilligt blev vi fast här en vecka eftersom tågbiljetter inte gick att få tag på. När jag tittar på bilderna ser jag dock att det faktiskt var ett vackert ställe, bortsett från sopbergen på stranden. Åka dit igen behöver jag dock absolut inte!


Parad utanför vårt hotell på profet Muhammeds födelsedag


En av många närbilder på stranden vid solnedgång


Att Kerala är en kommuniststat märktes genom affischer och målade budskap på murarna som stod längs vägen.


Det fanns stora sopberg på stranden. Skor, som på bilden, låg slängda överallt och ingenstans.


Ännu en närbild på stranden under solnedgång


Det var svårt för oss att få till ett bra hopp samtidigt


När Johanna plåtade solnedgången passade jag på att plåta hennes All Star.


Jag och Johanna ute på fototur. Söndag i Cherai innebär massor med indier som vill njuta av solen på stranden, därmed alla bilar.


Lisa latar sig i hängmattan på hotellet


Johanna och Lisa är glada eftersom de precis sett delfiner simma längs strandkanten

I'm all yours!

Tro det eller ej, men ni är faktiskt en del som klickar er in här på min lilla blogg trots allt. Kanske väldigt mycket tack vare facebook, jag vet inte. Men jag skulle ändå bara vilja fråga er, vad ni vill läsa om? Jag är i skrivartagen just nu (eller i fototagen om så önskas) och full av inspiration! I'm all yours! Lämna gärna en kommentar.


bild

Helg

Äntligen helg, säger jag som knappt jobbat något i veckan. Jag är dock överlycklig som äntligen är frisk nog att arbeta, och glad, eftersom det känns som att denna helgen kommer bli super. Ännu mer glad eftersom jag flyr landet på onsdag. Trevlig fredag på er!


Cities

Titta, vilken fin bild jag hittade. Hade gärna kryssat för de städer jag varit i redan, om det hade gått.  Av städerna nedan har jag än så länge besökt Paris, London, Berlin, Agra och Singapore. Vilka har ni varit i?



På bemärkelsedagen

Idag är vi glada för Peter fyller 25! Ha den äran idag!

Påväg igen...

Om knappt en vecka sitter jag återigen på ett nattåg. Inte i Indien denna gång, dock. Jag ska ta mig ner till min hemstad nummer två, Freiburg, för att träffa föredetta klasskamrater och uppleva Freiburglivet på nytt. Ända sedan jag lämnade den sydtyska staden har jag velat åka tillbaka, dit där husen ser ut som tagna ur en "Hans och Greta"-saga. Inte förrän nu har jag haft möjlighet. Det stämmer, det där en vän från Freiburg sa till mig. "Kommer man hit någongång, glömmer man det aldrig".

Nu ska jag jobba. Äntligen!


Världens roligaste bröllop

I lördags var jag på bröllop. Årets första, för att vara exakt. Kanske mitt livs tredje, för att vara ännu mer exakt. Jag hjälpte till att servera tillsammans med världens bästa jobbgäng. Vi bjöd även brudparet på sång och dans framåt småtimmarna. Brudparet var för övrigt det vackraste brudparet jag någonsin skådat! Hela kvällen var fantastisk, och minnet av den har redan lagt sig i samma oförglömliga fack, där alla andra underbara minnen av sommarkvällar i Hällevik redan ligger.

Jag bjuder nu på lite bakom-kulisserna-på-Anna-och-Johns-bröllop-bilder:

















Taj Mahal

Jag har sett mitt första underverk! Bara sex stycken kvar.









RSS 2.0