BCN


18-22 april är jag i Barcelona tillsammans med sis, Ebba, Louise och Elin (vilka mer?). Muy bien!

Reseplaner...

Om allt vill sig väl, och om priserna inte chockhöjs, är det biljettbokningstajm någon gång under dagen. Vart jag ska denna gång? Ledtrådar får ni här:


Bilder

Människor förändras?!

Måste till Barcelona NU. Min syster verkar ha förändrats mer än jag trodde...


Underbara Jaipur

Jaipur är nog min favoritstad i Indien, av de städer jag besökt.


Vi gick upp till Amber fort, och njöt av den här vackra utsikten


Fina vänner


Det blev ingen elefantridning för vår del denna gång


Uppe på Amber Fort


Vi stötte på en ormtjusare på vägen ner!


Tog tillfället i akt att testa vars en sari. Det blev dock inget köp.


Tog fina, svartvita foton på gatan. En man tog dem med en över hundra år gammal kamera.

Gilla läget

Allting har fått en plötslig vändning. Jag vet inte riktigt vad som händer längre, mer än att jag vill bli kvitt alla problem som återstår efter Indienresan. Var jag hamnar i vår känns inte längre lika viktigt. Blir det inte Hamburg ser jag istället fram emot en resa till Freiburg med underbara Freiburgvänner som jag saknat. Jag ser fram emot en tjejweekend i Barcelona med en syster som jag saknar mer och mer för varje dag som går. Jag ser också fram emot en liten miniresa med min pojkvän till en än så länge okänd destination.

Dessutom är det ju valborg i Lund och siesta i Hässleholm som man bara inte får missa. Kanske kan jag pricka in några dagar i Paris hos en viss Josefine, som också är saknad? Det här blir bra ändå, bara jag gillar läget.

Puss på er!

Glad tjej som njuter av läget

Vi

Idag ska jag umgås med min pojkvän, för idag har vi varit tillsammans i exakt två år. Bra, va? Jag tycker iallafall fortfarande lika mycket om dig.


Vi - för ungefär ett år sen i Hong Kong.

MAT

Jag har inte kunnat äta på tre dygn och känner nu att jag är totaltom på energi.


Riktig svensk husmanskost, det är fint det. Hoppas ni håller med.

Vackert!




Blir glad när jag ser den här bilden. En av mina favoriter! Vad tycker ni?


Kadjuraho

Efter Varanasi väntade ett nattåg på tolv timmar. Jag kan säga att ingen av oss var särskilt sugen på det efter erfarenheterna från helvetesnatten. Hur som helst, det gick jättebra, och vi kom fram till Satna klockan fyra på morgonen. Då återstod en biltur på tre timmar till den lilla staden Kadjuraho, en biltur genom ett tigerreservat, en djungel och på kringelikrokiga vägar.


















Happy Holi

Nu är Holi-festivalen igång i Indien, lite senare än vanligt. Mina vänner Lisa och Johanna befinner sig just nu i Pushkar för att bevittna denna spektakulära färgfestival som går ut på att äta och dricka gott samt kasta färgpulver och vatten på allt som kommer ens väg. Happy Holi på er!


Vad får det lov att vara?


Hamburg

Jag har redan skrivit, i ett tidigare inlägg, att jag ska flytta till Hamburg om sisådär en vecka. Jag har också skrivit att jag ska dit för att jobba. Ungefär där tog det stopp på information från min sida, därför tänkte jag skriva lite mer om det nu.

På fredag flyttar jag alltså ner till Hamburg för att bo där i ungefär två månader. Jag ska ta hand om två små pojkar, och följa med deras föräldrar när de har spelningar runt om i Tyskland. De är nämligen musiker. Jag tycker att detta ska bli spännande, och ser fram emot att få spendera lite tid i Tyskland igen. Förälskade mig nämligen i det landet när jag bodde i Freiburg.

Självklart kommer jag att rapportera läget även från Hamburg.

Nyinflyttad tjej i Freiburg, 2008.


Solen skiner

Ja, jag vet att det ligger snö på marken och att det för tillfället är ruggigt och kallt ute, men jag tänkte faktiskt inte bemöda mig med att spy galla över vädret som råder just nu. Istället tänkte jag visa er vad jag har njutit av de senaste tre-fyra veckorna - nämligen sol och värme.


... och färskpressad juice!







Sa jag att jag längtar tillbaka?

Varanasi

I Varanasi var jag och Lisa sjuka. Lisa var så pass bra att hon kunde hänga med Johanna på en stadstur, medan jag fick bli sängliggandes på hotellet. Natten då vi blev sjuka var hemsk - det är inte för inte den går under det mindre smickrande namnet helvetesnatten. Jag ryser av obehag bara jag tänker på det, samtidigt som jag inte kan sluta skratta åt det faktum att jag låg på överbädden och jämrade mig, Lisa låg på underbädden och jämrade sig och Johanna låg i mitten och skrattade. Glömmer det aldrig!


Vi åkte båt på Ganges under soluppgången


En man kom förbi och visade upp sin "supermarket", som han kallade det. Bra om man får köpsug på sjön.


Ganges i sunrise


Tände ljus för dem vi tycker om, och släppte ner i sjön.


Varanasi


Söt pojke som vi köpte ännu mer ljus av


Utsikt över floden


På besök hos en kryddman, som mixar ihop sina egna kryddor - och oljor. Köpte med mig en del.


Filmstjärna i Mumbai

Till Leopolds i Mumbai ska man gå om man vill få en statistroll i en Bollywoodfilm. Vi var nära på att göra det. Eller, var vi det? Nåja, vi skojade iallafall om det. En kul erfarenhet, om inte annat. Aftonbladet Resa tipsar dig också om detta här. Senare idag ska jag visa mer bilder från resan.


Vi tog en öl på Leopolds, men blev inte erbjudna någon filmroll...

sunset

Mamma och pappa är på semester. Igår pratade jag med mamma i telefon, eftersom vi inte hörts på över sex veckor. I bakgrunden hörde jag pappa, som kände sig utanför, säga "aaaah, gött med solnedgång. Vi sitter på balkongen och himlen är orange och vi dricker vin. Nu är halva solen nere. Man har mått sämre."

Jag har sett solnedgång vid havet varje dag i tre veckor. Man har verkligen haft det sämre.


Delhi

Var ska jag börja? Har så himla många bilder och vill visa dem alla på en gång. Det går ju givetvis inte, därför tänkte jag börja där resan började - i Delhi.


Utsikten från vårt rum


I stadsdelen Paharanj


På restaurang med vår nyfunna vän Boo, som hittade oss på flygplatsen.


En indier som säljer popcorn på gatan


Lisa får en hennatatuering vid India gate


India gate


Johanna, Lisa och vår roliga guide Bappu vid India gate



Vi tre vid Qutub Minar


Lotustemplet


En affär där det säljs sidenlakan


Jag är glad på mysig taktoppsrestaurang i Delhi


Vi besökte ett stort tempel och fick ha orangea hucklen på huvudet eftersom vi är turister


Utsikt över Paharanj på morgonen från restaurang




Svensk frukost...

Att jag har befunnit mig i ett land vars tidszon ligger 4,5 timmar före svensk tid, märktes särskilt i morse då jag flög upp ur sängen, pigg och glad. Har nu gått runt i huset och letat efter kamerasladden, som jag måste ha för att ladda in alla bilder. Tyvärr verkar det som att den är bortstädad. Istället för att gå och vara irriterad över detta, smög jag ut och körde till hemköp, för att köpa en riktigt god frukost med bland annat nybakade frallor och leverpastej. Jakob anar ingenting, han ligger i mitt rum och sover. Snart ska jag väcka honom och visa vad jag har åstadkommit.





Hemma i lilla Tyringe

Efter två bra flygturer, är jag äntligen hemma i Tyringe igen. Mormor stod på stationen och valkomnade mig med öppna armar. Jag slås av att här är så... tyst.

Imorgon ska jag börja ladda in bilder. Kika in då istället. Puss så länge!

Sista dagen i Indien - Mumbai

Aaah, idag ar en deppdag. Det ar min sista dag i Indien! Imorgon bitti aker jag hem och mina sota indiechicks stannar kvar i tre veckor till. Vem ska jag nu ligga mellan i var tranga och harda hotellsang och fnissa med? Vem ska jag nu flippa pa hotell med, mitt i natten, nar alla sover och skrika "IS ANYBODY ALIVE OUT HERE? CAN ANYBODY HEAR ME?"?

Missforsta mig dock inte. Imorgon ar jag med Jakob igen och det har jag langtat efter. Och i veckan far jag traffa mina vanner har hemma som jag saknat.

Igar akte vi fran galleria till galleria i Mumbai for att hitta en Apple reseller, sa att jag antligen kunde fa kopa min touch. Vi letade ocksa efter converse stores, men utan resultat. Darefter gick vi pa bio och sag "World Invasion". Big mistake! Det kandes som vi slosade bort tva vardefulla timmar av vara liv. Det var dock en rolig upplevelse att ga pa bio i Indien; innan filmen stod det pa skarmen "stand up to honor your country" varpa den indiska nationalsangen drog igang. Vi satt som fan i vara fotoljer och tittade pa indierna som stod med nasan i vadret och sjong for fulla muggar. I mitten av filmen var det paus och en trancelat drog igang.

Efter bion drog vi till Leopolds bar, som ar en ratt beromd bar har i Mumbai. Ni som har last Shantaram vet mycket val vilken det ar. Dar traffade vi de roliga manniskorna Justin och Jules, som hangde med oss resten av kvallen. Vi drog vidare till en annan bar i Mumbai och snackade om allt och ingenting. Klockan fem i morse var vi hemma i vara sangar pa hotellet, och klockan tolv i morse borjade vi vakna till liv.

Och vad ska vi gora idag, den sista dagen i Indien? Kanske ska vi ta en tur till slummen (har skrivit om den i ett tidigare inlagg) eller aker vi runt i stan och kollar laget. Ikvall blir det mysmiddag nanstans ute (hoppas jag) och sedan blir det upp klockan tre for att aka till flygplatsen. Blandade kanslor, men sa brukar det ju vara nar man ar ute och reser. Men ah, vad roligt jag har haft! Vilka minnen vi har!

Puss pa er


12 mars - Mumbai

Hej!

Blir kortfattat har, internet stangs av hela tiden. Vi ar, efter tio timmars tagforsening, framme i Mumbai. Ska till en bazaar nu och shoppa det sista - det sista for mig alltsa. Imorgon ska vi kanske till Elefantgrottor, eller blir det en rundtur i stan. Mumbai ar stort, men an sa lange gillar jag det mer an Delhi.

Pa mandag aker jag hem. Nar jag har kommit hem ska jag flytta till Hamburg, men det far ni veta mer om sen. Och sjalvklart far ni folja med.

Puss pa er!

10 mars - Arambol beach, Goa

Min sista dag pa stranden i Indien for den har gangen, var idag. Har precis tagit det sista doppet, och ska snart upp pa rummet och packa ihop mina grejer. Vaskan har verkligen vaxt under den har resan.

Idag har jag tatuerat mig! Ett "aum-marke" pa handleden som betyder lycka. Nej, den ar inte riktig. Bara henna.

Igarkvall hangde vi pa en sportbar. Jag och Lisa var trotta och gick hem, men vi fastnade pa ett fik med massa israeler, dar vi satt och snackade ett tag.

Imorgon ska vi upp vid fyratiden. Vart tag till Mumbai gar namligen halv sex. Sa nasta gang vi hors ar vi i Mumbai! Ses dar!


9 mars - Arambol beach, Goa

Hej!

Har sitter vi pa ett internetkafe i Arambol. Dagen har som alla andra dagar nu pa sistone gatt at till att ligga pa stranden eller hanga pa vart favorithak.

Igarkvall gick jag, Johanna och Lisa ut och at. Det blev en hel del djupa diskussioner, innan vara svenska vanner kom forbi. Vi bestamde oss for att leta upp ved, handla god dricka och gora upp en eld pa stranden. Efter mycket om och men tog det fyr och blev riktigt bra. Flera manniskor kom forbi och anslot sig, bland annat en sangfagel fran San Fransisco, en ungrare, tva New Yorkbor, en osterrikare och en fransyska. Dar satt vi tills det blev morgon. Mysigt!

Hade egentligen tankt att skriva mer, men internet hanger sih hela tiden. Jaja, om en vecka kan jag antligen visa er lite bilder!



7 mars - Arambol beach, Goa

Hej pa er!

Innan idag kom vi fram till Arambol beach. Dessforinnan fick vi saga hejda till Anna och Nadav som vi bott med i Anjuna. Igar satt vi uppe lange pa verandan och skrattade. Sedan fick vi ga pa rattjakt i huset eftersom de hela tiden lamnar spar efter sig i form av bajs, i Lisas sang. Nu bor vi i ett frascht, och forhoppningsvis rattfritt rum, i Arambol.

I Arambol stannar vi tills pa fredag, sedan blir det nattag till Mumbai. Johanna och Lisa stannar ytterligare en manad i Indien, sa jag flyger hem sjalv (om exakt en vecka).

6 mars - Anjuna beach, Goa

Hej pa er!

Nu sitter vi alla pa olika internetcafen har i Anjuna. Vi kom hit med buss i forrgar, och det var galet. Jag kommer fran och med nu tycka att bussresan Tyringe - Hassleholm ar rena lyxen. Det var dock kul, allt gick bra. Lite trangt var det dock. Man var glad om man fick en plats dar man slapp andas in den luft nagon precis andades ut.

Vi kom fram till Anjuna pa kvallen, och hade da redan ett hus fixat. Ett hus dar jag, Johanna, Lisa, Nadav och Anna bor. Det ar fint, bortsett fran rattorna som springer i taket och myrorna som kryper i led genom vardagsrummet. Pa tal om rattor - idag hangde vi pa stranden i en restaurang som bestar av tradkojor. Plotsligt reste Johanna sig upp och jag horde ett skrik - dar sprang tva stora rattor mellan oss. Genast borjade alla klattra pa varandra och skrika hogt.

Igar var det nattmarknad i Anjuna. Innan vi drog dit hade vi lite forfest hemma pa var altan tillsammans med ett gang svenskar som vi hangt med innan. Nattmarknaden var galen. Massor med grejer fran hela varlden, massor med mat, dricka och - det basta - tranceparty. Kul!

Idag ar sista kvallen i Anjuna, imorgon drar vi vidare till Arambol beach. Och nu ar det bara en vecka kvar till jag aker hem. Sorgligt.

Grattis mormor i efterskott. Puss pa er!

4 mars - Pa vag till Anjuna!

Nu haller vi pa att packa har i Palolem. Snart drar vi till Anjuna beach. Det blir en biltur som tar ungefar fyra timmar.

Igarkvall blev det en riktigt trevlig middag med de tva mysdamerna jag namnt tidigare. Det var deras sista kvall i Indien, sa vi, mysdamerna och Anna slog pa stort och at grillad fisk med vitloksnaan och drack gott. Efter det gick jag pch Lisa och la oss, men blev vackta av en overpepp Johanna som tillsammans med hennes israeliske van och ett gang svenskar pa vart hotell skulle till Silent Disco. Det var bara att stiga upp och hanga med. Det var en rolig syn! Folket stod och sjong med till latarna de hade i horlurarna och dansade i takt, men vi som tittade horde ingen musik alls.

Nasta: Anjuna!

3 mars - Agonda beach


Idag har vi, tillsammans med Anna och Erki (tror det stavas sa?) hyrt moppar och dragit pa utflykt till Agonda beach. Stranden var mycket storre an Palolem, som vi bor pa, men mycket lugnare. Knappt nagot folk alls. Vagorna var dock jattestarka och vi kastades omkull och fick lite skrapsar.

Nu ar det kvall och vi ska ata gott och kanske dra till ett "silent disco". Eftersom Palolem ar sedd som en relativt lugn strand, finns det bara silent discos har. Det innebar att man far ha horlurar pa sig istallet for att musiken spelas hogt. Vi far som sagt se om vi drar dit. Imorgon aker vi till Anjuna beach och stannar dar i ungefar en vecka innan vi drar vidare mot Mumbai. Nu borjar resan lida mot sitt slut och jag gillar det inte!

Ha det fint!

kalla

2 mars - Palolem beach, Goa

Hej pa er!

Vi ar fortfarande i Palolem och blir har till fredag. Igar hangde vi pa stranden med ett gang svenskar som vi drog till Cola beach med. Tva galet berusade indier kom och livade upp stamningen med indisk sang. Vi trodde nastan indierna drev med oss, att det hela var en "Dolda kameran"-inspelning, for sa fulla var de.


Vi drog vidare till en bar och motte upp annu fler svenskar. Under hela var resa fram tills Goa, har vi inte stott pa en enda svensk. Sa fort vi satte vara fotter pa goansk mark, horde vi svenska i vart och varannat horn. Trevligt var det iallafall.

Idag har vi inte gjort mycket for varlden, ska snart ut och kaka. Imorgon hyr vi kanske en moppe och drar ut pa aventyr. Ha det!


1 mars - Palolem beach, Goa

Hej

Idag har solen varit framme, som alla dagar an sa lange har i Goa. Vi har varit ute pa paddeltur idag. Hyrde kanoter och paddlade ivag till en ode del av Palolem. Valdigt fint! Tyvarr hade vi inte kamera med oss, men jag och systemkameran far ta oss en tur dit, kan bli valdigt fina bilder har jag pa kann.

Efter paddelturen lag vi och laste i skuggan. Sedan gick jag och letade upp en frisor som kunde klippa nagra centimeter pa mina slitna toppar. Frisoren samlade mitt har till en hastsvans och klippte av, men det blev bra! Femton kronor fick jag betala for det. Nu ar jag vralhangrig. Den exotiska frukten vi at idag pa stranden mattar inte langre. Ja, jag skrev det bara for att fresta er. Exotisk frukt pa stranden, det ar fint det.

Nu borjar jag bli brun:

- Oj, vad brun du ar!
- Tack, jag har haft turen pa min sida.
- Jasa?
- Ja, jag arvde min mammas pigment. Hon blir svart, pappa blir rod.
- Soft.

Det far avslute detta inlagget, ha det fint!

RSS 2.0