Swedish hippies on tour


Här ovan ser ni morgondagens outfit. Detta är också överaskningen till Johanna, som inte haft en aning om vad jag och Lisa fnissat åt när vi snackat packning. En tröja var. Tack Elingums för att du gjorde dem så fina!


Vår resa till Indien

Hej på er!

Idag är det sista dagen i landet innan avfärd. För er som missat detta, ska jag med två söta vänner (Johanna och Lisa) till Indien imorgon. Vi ska resa runt och uppleva så mycket som möjligt. Kultur, fina stränder, äventyr, intressanta och galna människor, med mera.

Har jag delat med mig några resedetaljer för er, kära läsare? Inte? Då bjuder jag idag på en karta samt några destinationer som vi har tänkt att besöka. Om någon av er redan har varit där, ge oss gärna tips!

De destinationer vi tänkt besöka ser ut som följer:
  • Delhi (landar där i övermorgon 04.00 lokal tid)
  • Jaipur
  • Agra (Taj Mahal)
  • Varanasi
  • Kolkata
  • Chennai
  • Sri Lanka (hoppas, hoppas)
  • Lite överallt i Kerala
  • Goa
  • Mumbai (flyger hem därifrån 14e mars)

De städer/områden som vi vill till är understrykta med rött. Förmodligen kommer vår rutt bli helt annorlunda än det här, vi kanske inte ens hinner med allt på ynka sex veckor. Därför har vi inte bokat någonting, utan ska göra exakt det vi känner för just då. Vi har också sett bilder från två ögrupper; Lackadiverna och Andaman Islands. Hinner vi med, kanske vi tar oss några dagar på de fantastiska stränderna där. Underbart!

bildkälla

Amazing Holi

Hittade några enligt mig fantastiska bilder på den färgsprakande Holi-festivalen i Indien. Den infaller i år den 20:e mars, men då har vi varit hemma i Sverige i en vecka. Fotografen heter Porus Chaudry och jag hittade bilderna här (där finns fler vackra bilder av samma fotograf).









Otur?

I övermorgon åker vi till Indien. Vi har flera gånger blivit upplysta av hur dåligt våra magar kommer må, av den indiska bakteriefloran. Det känns därför ironiskt att jag igår spenderade halva natten inne på toaletten, magsjuk. Hemma i Sverige.

Jag ställer mig frågan;

Ska jag se detta som en övning inför vad som komma skall, eller är det bara maximal otur?

3 dagar kvar

Reseplaneringen med Indien-girlsen ser ut ungefär såhär; jag har blodsockerfall, Johanna har ångest och Lisa pratar i telefon.

Gissa hur mycket vi kommer fram till?

Får man bjuda på lite sol?

Hade jag kunnat hade jag minsann gjort det. Lite värmande bilder är tyvärr allt jag kan erbjuda på denna härliga, men kyliga morgon.


Ett litet tips

...till dig som ska packa inför en större resa men inte har full koll på vad man bör ha med sig. En bra packningslista hittade jag här, på Australienguiden.se, men den går lika bra till vilket annat land som helst. Kan tillägga att jag inte använde någon packningslista alls när jag skulle flytta till Tyskland, vilket resulterade i två gigantiska resväskor på 50 kilo styck. Tacka gud för tågen.


Sprutdax

Vad passar bättre denna underbara, men o så kalla dag än att låta sig besprutas med de sista vaccinationerna? Det är vad vi ska göra idag. Dessförinnan måste lite smått och gott, som kan vara bra att ha inför en resa, inhandlas;

  1. Myggnät
  2. Cykellås
  3. Ja, det var nog allt
Och hörrni, det är bara fem dagar kvar!


Nice









Nice är definitivt en stad både jag och Jakob vill tillbaka till. Har du varit där?

Scratch map



Hittade en karta här där du likt en trisslott skrapar fram länderna du varit i. Fint!

Om ni vill hänga med oss till Indien

 


Följ min blogg med bloglovin

källa

Vårt älskade myscafé







När vi bodde i London fikade vi på detta übermysiga kafé flera gånger i veckan. Vi blev bundisar med den halvsvenska servitrisen och njöt av deras bakade potatisar med paprika och kronärtskockor. Kaféet ligger i Paddington på Southwhick street.


Dharavi


Slumturism, kan det vara nåt?


Ja, jag tror faktiskt det. Här går man med en guide som visar en runt i Asiens största slum - Dharavi, som ligger i Mumbai. Det kan nog vara en väldigt intressant upplevelse.

Läs artikeln här om du är intresserad.

Bildkälla

"Fanns det en mur i Berlin?"

När jag bodde i Freiburg, åkte jag med på en "modellturné" genom Tyskland för att vara med i en hårshow, där håret klipptes och sattes upp i uppsättningar på scen. Sista stopp på vår tre dagar långa turné var Berlin. Vi fick en liten guidad tur i bussen där chauffören på tyska förklarade vad vi såg utanför våra bussfönster. "...Och där på marken ser man var muren en gång stod" sa han när vi körde på en gata i vilken man tydligt kunde se en linje i lite mörkare sten. Jag vet inte riktigt vad folk i regel har för uppfattning om modeller, jag har hört både det ena och det andra. De som tänker att modeller skulle vara ytliga och pantade, har tyvärr rätt i just det här fallet. En tysk tjej var nämligen tvungen att ställa frågan "Vadå? Mur? I Berlin?".

 




Ett steg närmre

Är några tusenlappar fattigare. Det här med reseapotek tär på plånboken. Ni kommer dock inte få läsa några klagomål här, inte. Jag är lika glad för det!

Har hört någonstans att frågan inte är OM man blir magsjuk i Indien, utan NÄR...




Två veckor kvar



...sen är det resdax igen!

Berhati-hati di ruang platform!



Singapore har fyra officiella språk; engelska, tamil, malay och mandarin. På tunnelbanan blir man  uppmanad att se upp för avståndet mellan vagn och plattform på samtliga språk, vilket kan vara rätt kul, om man är lättroad (som jag).

Resor 2010


Vietnam, Macau, Hong Kong, Singapore och Gran Canaria.

Monaco











Monaco 2009

Sommarkänslor



Drömmer mig bort till sommaren och Hällevik...

Crazy intersection

Jag kommer ihåg när jag var liten, och de vuxna klagade på alla moppekillar som i Hällevik brände förbi överallt i alldeles för hög hastighet. Jag hittade ett klipp på youtube som kanske överträffar Hälleviks alla mopedister en aning...



Frågan är var det här klippet är ifrån. Någon gissade på Kina eller Indien i kommentarsfältet på youtube. En annan var stensäker på att detta är i Vietnam. Det sistnämda kan jag faktiskt tänka mig, för såhär såg det ut i Ho Chi Minh City. Galet!

Japanese subway

Efter all tåghysteri i vårt avlånga land måste jag ändå erkänna att jag är glad att jag inte bor i Japan.



King size

En sak är bra med att Johanna har flyttat till Barca. Det går nu bra att gå in i hennes rum och plocka åt sig av det man finner nödvändigt (eller?).

90-säng + 90-säng = 180-säng

Nice

"Can I be Lord?"

Jag kommer aldrig glömma första gången jag skulle fixa en lägenhet. Det var i London och jag och tjejerna hade haft lite mejlkontakt med en mäklare på en mäklarfirma i stan. Vi åkte dit för att träffa snubben och körde sedan med honom i hans bil, till en lägenhet han tyckte skulle passa fint för oss. Och visst var den fin. Hyran var inte heller särskilt dyr, för fyra än så länge arbetslösa tjejer.

Det var egentligen rätt konstigt. Hur kom det sig att han ville hyra ut en lägenhet till fyra, då väldigt oseriösa tjejer som dessutom var arbetslösa? När en av vår mäklares kollegor frågade oss detta med en aning tvivel i rösten, svarade vi naivt "our parents are rich, it's no problem". När mäklaren själv frågade vad vi skulle hitta på när vi flyttat in svarade vi "sex, drugs and rock 'n' roll" och fnissade ikapp. När vi skulle skriva på kontraktet och skulle välja titel frågade vi om vi fick kalla oss för Lord.

Det blev ingen lägenhet den gången.


En ofrivillig reskamrat

Alla som känner mig något sånär, vet att jag inte precis kan klassas som världens största fan av att flyga. När jag var i Asien och hälsade på Jakob, tyckte jag det blev mer och mer läskigt för varje gång. Som tur var hade jag ju Jakob vid de flesta flygningar, men inte den här gången. Det var min sista flight på den resan och slutdestinationen var Kastrup. Det var kö på Istanbuls startbana och vi fick sitta och vänta tålmodigt på att få komma åt den. Jag höll armstöden så hårt att knogarna vitnade och tittade ut genom fönstret. Mannen bredvid avbröt mig: "Är du orolig?". Just då uppmanade piloten sin besättning att "get ready for take off" och planet rullade fram på startbanan. "Ja" svarade jag. Planet började röra sig. "Jag är lite flygrädd" fortsatte jag, och planet hade nu ökat markant i hastighet. Mannen bredvid mig log finurligt. Nu körde planet riktigt fort och jag kände att jag blev kallsvettig. "Jag har varit nära att krascha tre gånger" sa mannen. Planet lyfte. "Eller nej... fyra". Planet steg och gjorde snart en sväng i luften. "Jag kommer inte riktigt ihåg, men jag tror det var fyra!".

Jag ville att någon skulle komma och ta mig därifrån, sätta mig i ett supersäkert flygplan och flyga mig ända hem till Tyringe efter denne mans mindre lämpliga avslöjande. Behöver jag tillägga att han lite senare plockade mat från min tallrik?



Gott nytt år









Idag bjuder jag på några härliga bilder från en härlig nyårsafton!

Årets första bild

Gott nytt 2011. I år väntar resor till Indien, Sri Lanka, Barcelona, kanske Tyskland och Paris. Förmodligen och förhoppningsvis fler!

RSS 2.0